Educatie voor vluchtelingen, waarom? Daarom!

Educatie voor vluchtelingen, waarom? Daarom!

Gisteren hebben we het al over Sky School gehad, een mooi initiatief dat vluchtelingen de kans geeft hun middelbare school via mobiele telefoons en hubs te voltooien, onafhankelijk van hun locatie in de wereld. Vandaag wil ik graag onderstaand filmpje met jullie delen.

Het is een filmpje waarin nog eens duidelijk wordt gemaakt hoe belangrijk maar ook hoe moeilijk het is voor vluchtelingen om onderwijs te genieten. Vooral Sari zegt het aan het eind van het filmpje heel erg goed. Als we nu investeren in onderwijs, dan voorkomen we armoede en verdere problemen in de toekomst met de huidige generatie jongeren.

Laten we dus vooral dit initiatief steunen! Dat kan financieel zijn, denk aan subsidies (iemand nog een idee?) of gewoon een donatie van eenieder van ons. Maar ze kunnen ook ondersteuning gebruiken in de vorm van vrijwilligers. Op dit moment zoeken ze vertalers die vrijwillig leerstof willen vertalen in het Arabisch. Daarnaast zoeken ze partnerscholen. Deze scholen zijn nodig om het curriculum verder vorm te geven maar ook om ervoor te zorgen dat de lessen die online worden gezet van de hoogst mogelijke kwaliteit zijn.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s