Sky School, een geweldig initiatief

Sky School, een geweldig initiatief

De komende dagen zal ik wat links van Sky School delen. Een ontzettend goed onderwijs initiatief voor tieners die doorgaans geen of slechte toegang tot middelbaar onderwijs hebben. Het idee is dat vluchtelingen door gebruik te maken van een mobiele telefoon overal en altijd onderwijs kunnen volgen, binnen hetzelfde programma. Daarnaast zullen er ook fysieke hubs worden gecreëerd waar ze klasgenoten kunnen ontmoeten en extra hulp kunnen krijgen.

Waarom ik hier nu over schrijf…? Omdat Sky School nu begonnen is met hun pilot. Een eerste hub wordt momenteel opgezet in Amman daarnaast draait er een pilot in Kakuma. En ze hebben onze steun nodig. Dat kan financieel zijn, denk aan subsidies (iemand nog een idee?) of gewoon een donatie van eenieder van ons. Maar ze kunnen ook ondersteuning gebruiken in de vorm van vrijwilligers.

Op dit moment zoeken ze vertalers die vrijwillig stof willen vertalen in het Arabisch. Daarnaast zoeken ze partnerscholen. Deze scholen zijn nodig om het curriculum verder vorm te geven maar ook om ervoor te zorgen dat de lessen die online worden gezet van de hoogst mogelijke kwaliteit zijn.

Dan de politieke dimensie. Dit initiatief is politiek volledig onafhankelijk maar ik vind het buitengewoon interessant voor zowel de linkse als de rechtse kerk in Nederland. Want op deze manier mensen helpen, zorgt ervoor dat er geen gat valt in het onderwijs van deze vluchtelingen. Aan de andere kant zorgt het er ook voor dat de wens om naar het westen te komen wellicht wat kleiner wordt. Daarnaast is het natuurlijk gewoon mooi dat mensen onderwijs kunnen volgen onafhankelijk van waar ze zijn. Dus ik zou zeggen, neem eens een kijkje op de website https://www.skyschool.world/ en help mee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s