Ik kan niet voorspellen

Ik kan niet voorspellen

U moet vooral maar niet meer op mijn voorspellingen letten, ik zit er sowieso bij ieder referendum naast, herinnert u zich deze nog, nog, nog; de Europese grondwet. Of recenter, het associatieverdrag met de Oekraïne of wat dacht u van de Brexit? Maar ook bij de meeste voorspellingen over de Amerikaanse politiek, aan de andere kant; serieus Trump?! En ook op voetbalgebied, “allez les bleus!” Ik snap er kennelijk gewoon helemaal niks van.

Nou is het niet heel erg dat ik de voorspellingen fout heb, het is een stuk erger dat “de kenners” “de specialisten” en “de analisten” het ook zo ontzettend vaak fout hebben. Dit is vooral erg omdat we ontzettend veel waarde aan hun mening hechten. Het feit dat je op de beurs de invloed van deze mensen terugziet, zegt wat dat betreft eigenlijk al genoeg. Het zegt overigens ook veel over hoe monetaire waarde wordt bepaald.

In dit licht vond ik deze link bijzonder aardig: http://peilloos.nl/2012/09/15/slotpeilingen-en-exit-poll-versus-verkiezingsuitslag-verschil-6- waar de verschillende peilingen met de uitslagen en de exitpolls worden vergeleken. Als ik dan zie dat zelfs bij een exitpoll het verschil nog 4% is en de beste peiling meer dan 10% van de uitslag zit, maak ik mij nog niet heel veel zorgen.

Maar terug naar mijn falen, want fout is fout. Ik zal toch blijven voorspellen en analyseren. U kunt dit stuk dan ook het beste zien als een disclaimer. Doet u gerust met mijn voorspellingen wat u wil. Maar hecht er niet té veel waarde aan. Weeg mijn mening mee als u denkt dat er iets in zit. Discussieer erover en denk eraan. Maar zie het alstublieft niet als dé waarheid. Aan de andere kant, mocht u er niks in zien, zet mijn voorspellingen en meningen dan gerust bij het klein chemisch afval.

 

Een gedachte over “Ik kan niet voorspellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s