Paralympische spelen zijn het leukst

Paralympische spelen zijn het leukst

U weet het ondertussen wel, ik kijk heel erg graag naar sport, niet alleen naar de absolute topsporters, nee juist ook naar mensen die keihard hun best doen maar om welke reden dan ook het net niet halen. Het liefst nog met een mooi verhaal erbij. Deze weken wordt ik op mijn wenken bediend. De olympische spelen waren leuk maar de paralympische zijn honderd keer leuker.

Het begint er al mee dat we in plaats van zo’n 300 finales er meer dan 500 hebben. Meer kans op roem en dus ook meer kans op verlies. Daarnaast heeft letterlijk iedere deelnemer aan de paralympische spelen een verhaal. Natuurlijk zijn er de hele bijzondere verhalen zoals over het Rwandese dames zitvolleybalteam of Melissa Tapper die namens Australië niet alleen op de paralympische spelen deelneemt maar ook deelnam aan de olympische spelen in Rio. Maar ook onze eigen topsprintster Marlou van Rhijn.

Daarnaast zijn er ook nog eens ontzettend veel leuke sporten. Naast de bekende sporten zoals zwemmen, atletiek etc zijn er ook nog sporten die niet direct afgeleid zijn van de “reguliere” sporten. Voor een totaal overzicht raad ik u dit overzicht van de BBC aan.

Zelf vind ik goalbal en rolstoel rugby het mooist. Goalbal omdat het werkelijk ongelofelijk kunstig is om te zien hoe de atleten, zonder te kunnen zien, een bal perfect in het 9 meter brede doel, verdedigd door drie veldspelers, van de tegenstander weten te krijgen, vaak via de binnenkant van de paal. De truc is de bal te stoppen en dat is natuurlijk behoorlijk lastig als je hem niet ziet aankomen. Om dat probleem op te lossen, zitten er belletjes in de bal. Op deze manier horen de spelers hem aankomen en kunnen ze proberen de bal te stoppen.

Rolstoel rugby is fantastisch om een hele andere reden, Het is echt de aller hardste sport op televisie. Het is geweldig hoe de rolstoelen vanaf de eerste second keihard op elkaar knallen. Daarnaast spelen mannen en vrouwen ook nog eens in hetzelfde team.

Tot slot doen onze atleten het ook nog eens ontzettend goed. In de medaillespiegel staat Nederland voorlopig namelijk op de zesde plaats en er lijken goede mogelijkheden om nog hoger te komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s