Nu is het genoeg!

Nu is het genoeg!

Wat mij betreft is het nu echt klaar met Turkije. Nederland doet alles netjes, zelfs op het hoogste niveau vragen we netjes of Turkije geen tweespalt meer zou willen zaaien en of ze zich niet in onze maatschappij willen mengen.

En wat doet Anadolu, het Turkse staatspersagentschap, 100% eigendom van de Turkse staat, vandaag? Zij publiceren een lijst met namen van mensen, scholen en stichtingen in Nederland die, door Anadolu, in verband worden gebracht met Gülen. In de meeste landen zou ik nog zeggen, ok dat kan, de media, zelfs staatspersagentschappen, kennen wellicht een zekere onafhankelijkheid van de staat maar in Turkije is daar zelfs bij “onafhankelijke” media al geen sprake van, laat staan bij het staatspersagentschap.

Voor de goede orde, ik kies geen partij in het conflict tussen Erdogan en Gülen, maar ik heb tot op heden nog geen enkel overtuigend bewijs gezien tegen Gülen. Noch in de zaak die Turkije in de Verenigde Staten heeft aangespannen, noch elders. Als de Turkse overheid meent dat er actie moet worden ondernomen, zou dat een interessant gesprek zijn geweest tussen de ministers. Maar op deze wijze mensen met naam en toenaam beschuldigen van terrorisme zonder enig bewijs is werkelijk schandalig. Zeker gecombineerd met eerdere oproepen vanuit de ambassade en de consulaten aan Erdogan aanhangers om hun steun te laten zien. Het geeft een beetje het gevoel van het oproepen tot een volksgericht.

Dit is voor mij dus echt de allerlaatste druppel. Op zijn minst moet de Turkse ambassadeur als de wiedeweerga terug worden gestuurd naar Ankara. Daarnaast moet Nederland per direct alles in het werk stellen om Turkije buiten de EU te houden en de onderhandelingen niet enkel te bevriezen maar volledig te staken. Want als daags na een officieel bezoek van de Nederlandse minister van buitenlandse zaken over exact dit onderwerp een dergelijk artikel wordt gepubliceerd met op zijn minst impliciete toestemming van de Turkse overheid, wat moeten we daar van vinden? Dat is niet alleen een klap in het gezicht, dat is een land dat eerst zijn speekselklier, vervolgens zijn  blaas, en ten slotte zijn endeldarm leegt, recht in het gezicht van Nederland.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s