Ik hou van basketbal en daardoor een beetje van Mart Smeets, mag ik dat zeggen?

Ik hou van basketbal en daardoor een beetje van Mart Smeets, mag ik dat zeggen?

Nooit gedacht dat ik ooit nog blij zou worden van Mart Smeets maar, het is echt zo. Deze weken ben ik heel erg gelukkig met hem. Eerlijk is eerlijk, ik ben vooral blij met de afspraak dat hij afscheid mag nemen van de NOS bij de spelen in Rio. Daarbij heeft hij namelijk als cadeau gekregen dat hij iedere dag een uitzending van ruim een half uur mag maken over de leukste/spannendste basketbalwedstrijd van de voorgaande dag.

U moet weten, ik mag graag sport kijken en dan vooral, naast alle Nederlandse deelnemers in alle disciplines aan de olympische spelen, WK’s en EK’s, basketbal en ijshockey, bij voorkeur uit de Amerikaanse profcompetities. Maar sinds ESPN niet meer in het pakket zit bij Ziggo zie ik het allemaal wat minder vaak dan enkele jaren terug. Daarom ben ik sowieso al blij rond de olympische spelen omdat dan alle grote NBA-, basketbal, en NHL-, ijshockey, sterren acte de presence geven.

Ik vind het echter jammer wanneer ik kale streams moet kijken zonder commentaar want hoewel ik het ook dan erg mooi vind, ik wil ook graag weten wat er nog meer speelt op het veld. Welke spelers hebben elkaar in de play-offs getroffen, wie zijn teamgenoten en welke speler is heel sterk maar speelt (nog) niet in de NBA? Daar heb je toch echt een commentator met kennis van zaken voor nodig.

En wat iedereen ook over meneer Smeets zegt en van hem vindt, al dan niet terecht, ik vind hem, bij basketbal, heerlijk commentaar geven. Precies genoeg informatie, niet te zwaar en toch vermakelijk. Af en toe is hij het wellicht iets teveel met zichzelf eens maar ja, dat probleem ken ik. Ik ben het namelijk ook in 100% van de gevallen met mijzelf eens.

Ik hoop van harte dat hij er bij Ziggosport voor zal zorgen dat zij, eventueel in samenwerking met ESPN, een wat ruimer aanbod basketbal, en, persoonlijk wenspuntje, ook ijshockeywedstrijden zullen krijgen. Bij voorkeur in de vorm van verschillende livestreams met het originele Amerikaanse commentaar. Ook hoop ik dat meneer Smeets elke week nog enkele live wedstrijden en uitgebreide samenvattingen blijft becommentariëren.

Want, beste Mart, ik geniet nog iedere dag van je commentaar en ja, dat mag ik zeggen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s