Een lekkere duik in het groene?! water, Braziliaans succes en wederom Phelps!

Een lekkere duik in het groene?! water, Braziliaans succes en wederom Phelps!

Gisteren bij het schoonspringen van de 10 meter plank zag het water bij de dames er wel heel erg groen uit. Nou ben ik natuurlijk geen specialist maar het deed mij een beetje denken aan de eerste water kunstgrasvelden in het hockey. Als je daar overheen rende, kwam achter op je shirt een groen spoor van algen.

De meetresultaten leverde geen afwijkende waardes op dus ging de finale bij de dames gewoon door. Het is dan heel leuk om te zien hoe de Britten zich beklagen dat ze de partner onder water niet konden zien. De Maleisische dames aan de andere kant stellen dat het heel normaal was voor een buitenbad. Bijzonder is wel dat het naastliggende bad gewoon blauw was, hetgeen een slecht werkende pomp of iets dergelijks doet vermoeden.

Voor de goede orde het gaat hier dus niet om het natuurlijke buiten water in Rio waar zoveel om te doen was de afgelopen maanden. Die kwaliteit is nog steeds niet optimaal maar dat stopt de open water zwemmers, roeiers en zeilers niet.

Nou we het toch over water hebben, Phelps heeft na het verhaal van gisteren gewoon nog even twee gouden medailles opgehaald. Hiermee is hij Argentinië definitief voorbij. Ik werd er overigens door sommige mensen op gewezen dat de positie van Phelps volgens sommige websites lager zou zijn. Dat klopt, in die lijsten zijn onder andere de verschillende Russische/Sovjet medailles anders geteld, ditzelfde geldt voor Oost/West-Duitse medailles. Daar kunnen we eindeloos over discussiëren, waar het om gaat is dat de beste man ruim ¾ van de olympische landen achter zich laat.

Tot nog toe lijkt alles, op een paar verdwaalde kogels na, goed te gaan in Brazilië. Geen ziektes, geen Zika, geen bendeoorlog. Ik gun Brazilië dat de spelen geen narigheid met zich mee brengen of in ieder geval niet meer dan ze nu al hebben. Mooi is in ieder geval dat Rafaela Silva bij de judovrouwen onder 57 kilo het goud heeft gepakt. Silva komt namelijk uit de extreem gewelddadige favela Cidade de Deus. Zij heeft hier acht jaar gewoond waarna ze met haar gezin naar een “veiliger” favela verhuisd. Laten we hopen dat dit iets, ook al is het klein, doet aan het seksisme, racisme en de extreme armoede in Brazilië.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s