Tim Kaine, the middle of the road running mate

Tim Kaine, the middle of the road running mate

Hillary heeft haar running mate bekend gemaakt, Tim Kaine. Wellicht niet de meest inspirerende keuze maar wel de meest stabiele. Vorige week hebben we onder andere hem al even besproken: https://www.linkedin.com/pulse/wie-wordt-vicepresident-van-de-verenigde-staten-jan-van-run?trk=mp-reader-card

Vandaag zoomen we in op de mogelijke voor- en nadelen die Kaine met zich meebrengt. De eerste is ook meteen de grootste. Kaine zal de linkerflank van de democraten, de zogenaamde “liberals”, niet heel erg aanspreken. Hij is privé, als behoudend Rooms-Katholiek, namelijk tegen abortus. Wel heeft hij telkenmale voor abortuswetgeving gestemd en dus de democratisch liberale lijn gevolgd.

Ook is hij een groot voorstander van (vrij)handelsverdragen. Iets waar de Sanders achterban grote moeite mee heeft. Zij zijn van mening dat op die manier grote corporaties nóg meer macht en invloed krijgen op de politiek.

Daar staat tegenover dat hij volkomen schoon lijkt te zijn, hij is al door het team rond Obama doorgelicht en nu weer. Ook is hij ontzettend stabiel. Hij heeft weinig gekke dingen gedaan en is dus op geen enkele manier een spannende kandidaat. En dat is iets wat Clinton goed kan gebruiken, ze heeft zelf al genoeg schandalen en vlekjes. Ook spreekt Kaine vloeiend Spaans, hetgeen weleens beslissend zou kunnen zijn in het niet alleen niet stemmen op Trump door Spaanstaligen maar vooral in het wél op komen dagen voor Clinton.

Tot slot heeft de beste man nog nooit een verkiezing verloren en dat is in de Verenigde Staten een kwaliteit op zich. Vrijwel iedere leidende politicus heeft weleens verloren, ofwel door een stommiteit, pech of doordat de persoon in kwestie werd uitgekotst door het establishment.

Clinton heeft een goede middle of the road vp uitgezocht, geen slechte keuze. Maar zeker geen spannende, ze gaat er dan ook van uit dat dankzij Trump de linkerflank van de democraten haar toch wel zal steunen, ook zonder linkse kandidaat voor het vicepresidentschap. Ook is helder dat de rust die Kaine uitstraalt een tegengewicht tegen het bombastische van Trump moet zorgen. Ook zal zij hopen dat ze op deze manier zwevende kiezers in het politieke midden naar de democraten weet te trekken. Tot slot weet ze dat ze op deze manier een goede kans maakt op het Spaanssprekende deel van de stemgerechtigden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s