Lekkere worst van de HEMA

Lekkere worst van de HEMA

Soms zie je iets en is je hele dag in een keer een stuk beter. Dit weekend kwam dat door de HEMA.  U heeft ze wellicht al wel gezien maar de HEMA heeft T-shirts uitgegeven voor de Amsterdam gay pride, voor de goede orde, dit jaar is dit ook de europride. Volkomen terecht om dit in Amsterdam te doen natuurlijk. Vandaag begint het programma dat twee weken zal duren met op 6 augustus het hoogtepunt, de botenparade over de grachten.

De HEMA heeft voor de heren een T-shirt met twee rookworsten en voor de dames met twee tompoezen. In al zijn eenvoud werkelijk briljant. Ik hoop dat ze binnenkort ook een shirt voor heteromannen en -vrouwen uitgeven met een worst en een tompoes. Daarnaast hoop ik dat ze iets verzinnen voor mensen die zich niet met deze twee geslachten identificeren. Ze kunnen als het aan de SP ligt binnenkort in ieder geval plassen op het gemeentehuis in Amsterdam, maar de HEMA heeft nog geen shirt. U leest wellicht wat cynisme in mijn woorden en dat klopt ook wel.

De SP, en eigenlijk elke politieke partij, is namelijk niks anders dan de HEMA. Met als groot verschil dat de HEMA gewoon eerlijk is. Ze willen een product maken dat aandacht trekt en waar ze goed geld mee kunnen verdienen. Een politieke partij, in dit geval de SP, zal niet snel toegeven dat ze een initiatief over wc’s zonder geslachtsaanduiding, lanceren in de week van de pride om meer zieltjes te winnen.

Het aardige is namelijk dat in de meeste Nederlandse democratische gremia een reusachtige meerderheid is om dit soort toiletten gewoon op ieder willekeurig moment van het jaar mogelijk te maken. In ieder geval D66, GroenLinks, SP, PVDA en de VVD zijn hier principieel in ieder geval voorstander van. Het aardige is dat de meeste van deze initiatieven in de laatste weken, net voor het reces en net voor de pride zijn gelanceerd, onder anderen in Amsterdam, Utrecht en Arnhem.

Dit geeft voor mij het nut van prides overigens wel aan. Kennelijk worden politici, media en natuurlijk ook gewoon u en ik, de bewoners, dan even goed wakker en komt het tot een LGBTQ-voorstel, dat in veel gevallen nog wordt aangenomen ook. Het blijft wel gek dat dit doorgaans niet gewoon het hele jaar door gebeurt. En begrijpt u mij niet verkeerd, ik snap ook dat partijen zich moeten laten zien en dat zij door dit goed te timen meer media-aandacht kunnen pakken. Maar soms vraag ik me weleens af hoe lang sommige voorstellen niet zijn ingevoerd omdat een half jaar later een betere datum is, of meer kans op een voorpagina.

Maar dit is genoeg cynisme voor vandaag want bij het zien van de T-shirts moest ik meteen aan dit liedje denken. Het is een echte meezinger dus ik zou zeggen: Ga lekker los!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s